/ Община Мездра
Помагат и на абитуриент, чийто дом изгорял по време на кампанията
1 551 лв. са събраните средства от кампанията на БМЧК-Мездра „Цветница 2018“, чрез която се помагат абитуриенти - сираци и полусираци. Днес доброволците и техните ръководители се събраха в Общинския център за социални услуги и дейности, където в присъствието на медии преброиха даренията от жители и гости на Мездра.  

Кампанията се проведе за трета поредна година, като се включиха над 30 доброволци. Те събираха дарения в гр. Мездра и храмовете по протежението на Искърското дефиле. Децата посрещаха с усмивка гражданите и събираха даренията в специално обозначени кутии пред храм „Св.Георги“ в гр.Мездра , Черепишкия манастир „Успение Богородично“, Осеновлашкия манастир „Седемте престола“ и храмовете в Зверино, Игнатица и Оселна.

БМЧК Мездра
Община Мездра

„Събраната сума от тазгодишната кампания е 1 551.39 лв. С тези средства ще бъдат подпомогнати 10 абитуриенти - сираци и полусираци. В процеса на събиране на средствата се случи неприятен инцидент - изгоря домът на абитуриент от с. Зверино и взехме решение той също да бъде подпомогнат. Така подпомогнатите през 2018г. стават 11. Момчето е в нужда - останал е без покрив над главата си и дори без лични документи“, поясни Наталия Горанова, председател на Общинския съвет на БЧК.

За поредна година най-много средства събраха доброволците от СУ “Св. Климент Охридски“-Зверино, които бяха разпределени в 5 екипа по протежението на Искърското дефиле. Младежите събраха 1 116.21 лв., от които: 165.35лв. от с. Зверино, 111.95лв.- от  с. Игнатица, 36.55 лв.- от с. Оселна, 639.25 лв. – от Черепишки манастир и 163.11 лв. – от Манастир „Седемте престола“.

БМЧК Мездра
Община Мездра

„Доволни сме от кампанията и сме щастливи, че децата отново бяха много дейни. Благодарим на всички добри хора с големи сърца, които отделиха средства в името на подпомагането на деца в нужда“, каза Петя Илиева, ръководител на Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при СУ “Св. Климент Охридски“.

Своя принос за реализиране на благородната инициатива в гр. Мездра дадоха и  децата от ОУ “Хр.Ботев“ и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ с ръководител Христинка Иванова. Младите червенокръстци събраха 435.18 лв.

„Кампанията в гр. Мездра също премина добре. Хората се отзоваха с желание в името на доброто. Благодаря на всички добри хора и на децата, които не пожалиха време и усилия и с усмивка приканваха хората“, каза Христинка Иванова.

10 абитуриенти-сираци и полусираци и абитуриентът от с. Зверино, останал без дом, ще получат по 141 лв. от кампанията „Цветница 2018“.