Добро представяне за врачанските автомоделисти
Добро представяне за врачанските автомоделисти / Дамян Петров

Състезателите на Спортно технически моделен клуб - Враца, Любомир Цветомиров и Самуил Кулев се класираха съответно пети и четвърти в клас Electric /начинаещи/ на Първи кръг от Турнира „ Electric Balkans Open" 2015-2 016", организиран от Моделен клуб "Кинетик" Русе, включен в календара на БФАМС за 2015г.

И двамата състезатели са дебютанти в състезанията провеждани в зала. Победител в този клас стана Кристиян Терчев от гр. Козлодуй. Другият представител на СТМК - Враца Марио Вутов зае призовото място в клас Electric Team, като негов съотборник бе Кристиян Костадинов от отбора на „Кинетик" Русе.

В клас Electric Stock /електро клас с ограничения в мощността на ел. двигателя/, победител стана Mustareata Robert от Румъния, а Тони Янчев от гр. Козлодуй остана втори.

В клас Electric Touring /клас без ограничения/ победител стана Кристиян Костадинов от отбора на „Кинетик" Русе.
На победителите бяха връчени купи от председателя на MК „Кинетик" Русе -Тодор Томов.

Призове за „Най бърза обиколка" и „Честна игра", бяха връчени съответно на Andrei Stoiciu и Емил Костадинов от зам. Председателя на БФАМС - Дамян Петров.


В надпреварата взеха участие 31 състезатели от България и Румъния, в четири класа оn road - зала. Следващия Втори кръг на „ Electric Balkans Open", ще се проведе през месец февруари 2016.