До 150 лв. глоба за неработещи чистачки на автомобилите
До 150 лв. глоба за неработещи чистачки на автомобилите / netinfo

По 20 лева глоба и отнемане на 5 контролни точки ще бъдат санкционирани водачите на технически неизправни автомобили от 1 ноември, съобщи главен инспектор Николай Димитров-началник сектор “Пътна полиция” във Враца. За неработещи чистачки глобата е 30 лева.

При неизправност на устройството по време на снеговалеж или дъжд санкцията е от 50-150 лева и отнемане на 5 контролни точки. 20 лева ще плащат шофьорите, които не са с включени къси светлини в периода от 1 ноември до 1 март.

От “Пътна полиция” апелират водачите на моторно-превозни средства да подготвят своевременно автомобилите си за движение при зимни условия с цел безопасност на пътя. Пешеходците също трябва да пресичат с повишено внимание, предвид мокрите пътища и намалената видимост през идващият сезон.

Месец ноември е критичен по отношение на безопасността на движение, напомни инспектор Димитров и допълни, че се запазва тенденцията за висок процент на пътно-транспортните произшествия в областта.

От 1 до 16 ноевмри се провежда и традиционната специализирана полицейска Акция "Светлина", като през първата седмица ще се предупреждават водачите на моторо-превозни средства за задължителното използване на къси светлини и през светлата част на денонощието. През втората седмица от акцията контролът ще се засили, уточняват от "Пътна полиция".