/ Боян Боянов

Днес е празник за врачанското село Челопек. Църквата в селото носи името на свети Димитрий Солунски. На големия празник Димитровден света литургия в храма отслужи свещеник Аспарух Аспарухов. Църквата се изпълни с хора.

Сред гостите бяха областният управител Малина Николова, заместник областният управител Мирослав Комитски, кметът на Враца Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов и общински съветници.

Освещаването на беседката в Челопек
Община Враца


След края на литургията в село Челопек бе открит кът за отдих „Среща при герана“. „Реализираният проект е пример за това как, когато човек иска да постигне нещо, започва да търси решения, а не да намира проблеми.

Кметът на населеното място - Тихомир Тошев е може би един от най-активните не само в общината, но и в областта. Днешният ден на строителя е един малък празник за вашето село. Откриваме обект, изграден изцяло от доброволния труд на жителите на Челопек.

Димитровден е! Какви са традициите и обичаите на този ден? (ВИДЕО)

Добрата новина е, че всяка година тук се случват нови неща - обновяват се спирки, подменят се детски съоръжения, облагородяват се паркове. Продължавайте да работите за преобразяването на вашето село! Честит празник!“, каза кметът Калин Каменов при откриването на обекта. Кметът на село Челопек - Тихомир Тошев благодари на местната администрация и Общинския съвет за оказаната подкрепа при реализиране на проекта.

Беседката
Община Враца

 
Проектът „Среща при герана“ е реализиран и финансиран по програмата „Малки граждански инициативи“. Вложените средства са в размер на 2 895 лв., като всички дейности по неговото изграждане и облагородяване на пространството са извършени от жители на село Челопек. 

Църквата в Челопек
Отец Аспарух Аспарухов на входа на храма в село Челопек.


Утре в селото ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве на жителите на Челопек, тъй като днес е постен ден.