Детско полицейско управление Враца
Детско полицейско управление Враца / Община Враца
В Иновативно основно училище „Васил Левски“ стартира програмата „Детско полицейско управление“. Директорът на учебното заведение Румен Петков и временно изпълняващият длъжността директор на Районното управление на полицията – Милен Иванов подписаха споразумение за съвместно сътрудничество през следващите две години.

Детско полицейско управление Враца
netinfo

Членовете на полицейската академия са 25 ученици от петите класове на учебното заведение. В рамките на проекта доброволците ще се запознаят с различните структури в полицията, законите и основната дейност на полицейските служители.
         
На участниците в полицейското управление бяха подарени значки, светлоотразителни жилетки, шапки и тениски.
Официални гости на откриването бяха и заместник-кметът Петя Долапчиева.още: директорът на ОД на МВР Янко Янколов, представители на Регионалното управление на образованието, на Български червен кръст, на съдебната власт и др.

Старши комисар Янко Янколов и директорът на ОУ“Васил Левски“ си размениха  плакети, символизиращи  съвместната работа на учители и полицейски служители ангажирани  в обучението на децата.  В продължение на две учебни години, полицаи  и учители ще формират и възпитават в малчуганите  знания  и умения за опазване на техния живот, справяне  в трудни ситуации, вкъщи, на улицата, часове по безопасно движение по пътя, запознаване с работата на служителите на МВР.
          

Детско полицейско управление Враца
netinfo

Старши комисар Янко Янколов  приветства ентусиазма  на децата и ги увери, че наученото ще им служи през целия живот.

През настоящата обучителна кампания, на територията на ОД МВР Враца, по програмата „Детско полицейско управление“ ще бъдат включени 136 деца, като с тях ще работят полицейски служители от всички районни управления  в област Враца. 
етско полицейско управление Враца
netinfo

          
Националната програма „Детско  полицейско  управление “ е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се реализира от служители на МВР- от структурите на „Охранителна полиция“, Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.