Среща в Монтана
Среща в Монтана / Петя Димитрова
Дебат за бъдещето на избирателната система в страната започва Реформаторския блок следващата седмица. На кръглата маса ще седнат експерти и представители на всички десни партии извън парламента, съобщи в Монтана Димитър Делчев – заместник председател на движение „България на гражданите“. Организатор на форума е фондация „Конрад Аденауер”.

В момента екип на ръководството на движението е на национална обиколка в страната, която има за цел да чуе хората по места, да анализира резултатите и да начертае пътя на демократичната общност , която в момента няма представители в парламента.
В Монтана Делчев бе придружен от своите колеги в изпълнителния съвет Найден Зеленогорски и Виолета Донева.

„Трябва да изграждаме една дясна алтернатива на сегашното управление. През септември, когато ще бъде националното събрание на ДБГ ние ще излезем с резолюция в тази посока. Тогава предстои да бъде избран и нов председател на движението. Ние, по-опитните сме възприели път на обновление на нови идеи, на нови хора и се надявам това да се случи в цялата дясно-центристка демократична общност”, заяви Зеленогорски
„Не предвиждаме обединение, каквото беше Реформаторския блок, ние говорим за нова платформа за взаимодействие на демократичния блок. Идеята ни е да постигнем обединение важни теми и каузи. Хипотетично това е една платформа, на която може да стъпи всеки демократично мислещ човек”, уточни Делчев. Той е разговарял с новия председател на Демократи за силна България ген. Атанас Атанасов, за да разбере дали иска такова взаимодействие.