Десет нови футболисти в Ботев Враца от лятната селекция
Десет нови футболисти в Ботев Враца от лятната селекция / Георги Александров

„Ботев” /Враца/ картотекира за новото първенство 23-има футболисти. Въпреки това старши-треньорът на втородивизионния клуб Викторио Павлов заяви, че ако се появи подходящ за тима футболист, той ще го привлече в лятната селекция, тъй като трансферният прозорец затваря в края на месец август.

„Започваме с това, което имаме, пък ако излезе нещо по-добро ще го привлечем. Доста футболисти минаха на проби, но не ми харесаха и затова не са част от отбора. Трансферният прозорец е отворен още дълго време, така че няма страшно...”, успокои Викторио Павлов.

10 са новите имена в лятната селекция на врачани. Попълнения в отбора са: вратарите Юлиян Левашки /играл за последно в Швейцария/ и Анджело Монтенегро, който идва от италианския „Виареджо”;  защитникът Христо Попадийн, халфът Георги Стоичков и нападателят Марио Янков – и тримата от школата на „Левски”; халфът Любомир Младенов, който се завръща от „Чаврдар” /Етрополе/, нападателите Александър Димитров /играл за последно в Раднево/ и Павел Петков, ритал за „Банско”; както и италианците Алесандро Дел Джинио и Федерико Дзини, които за последно са играли в Малта.

Освен тях с права да ритат за „Ботев” в „Б” група са: Христо Митов, Руслан Куанг, Дарко Савич, Симеон Иванов, Емануил Борисов, Тихомир Найденов, Камен Каменов, Цветомир Валериев, Калоян Цветков, Румен Рангелов, Жак Коен, Вилиян Манолов и Найджъл Яниславов.

По време на подготовката „Ботев” спечели 5 от шесте си контроли и загуби само един мач, като вкара 14 попадения и допусна в мрежата си 5 гола.