Бал с маски в Белоградчик.
Бал с маски в Белоградчик. / Община Белоградчик
Далеч преди уречения час за начало на събитието, залата в Детския комплекс в Белоградчик се изпълни с деца, които нямаха търпение да започне балът с маски. Традиционната културна проява, организирана от Детския комплекс, събра повече от 70 участници. Те представиха всички школи, клубове и кръжоци към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс.

Най-нетърпеливи за изява бяха най-малките - от подготвителната група на Детска градина "Иглика" и от класовете на Начално училище "Васил Левски". Много бяха родителите и най-близките хора, които заеха местата си сред зрителите.

Децата бяха вложили голямо старание в маските и костюмите. В шоуто “оживяха” любими анимационни и приказни герои - Пипи дългото чорапче, Котаракът с чизми, Арлекино, кралица Ана и сестра й - принцеса Елза, имаше също рицари, пирати и още много, много други.

Бал с маски в Белоградчик.
Община Белоградчик

Най-малките участници в бала бяха Виктория Ивайлова  - на 3 години и половина, облечена като фея, и Пресиан Еленков - на 1 година и три месеца - в ролята на петле.

Звучаха любими детски песни, имаше също танци, викторини и игри. Много бяха народните танци и тези в "латино" стил.
Организаторите на събитието раздадоха на децата сувенири и грамоти.