Деца с аутизъм яздиха край Леденика
Деца с аутизъм яздиха край Леденика / ГЕРБ Враца

За 7-ма поред година Младежката структура на ГЕРБ Враца проведе традиционната хипотерапия за деца с аутизъм. Поводът за инициативата е 2-ри април - Световен ден за информиране на обществото за аутизма. Над 20 деца от Ресурсен център Враца имаха възможнастта да яздят кон край пещерата „Леденика" в съботния ден.

Специални гости на мероприятието бяха народният представител инж. Петя Аврамова и общинският ръководител на ПП ГЕРБ Враца Малина Николова. Те поднесоха своите поздравления и благопожелания към децата и техните семейства. Инж. Аврамова прочете и поздравителен адрес, изпратен от заместник-председателя на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов.

Деца с аутизъм яздиха край Леденика
netinfo

„Ние от ПП ГЕРБ добре осъзнаваме нуждата от подкрепа и ценим високо усилията за пълноценен живот, които ежедневно полагате. Освен терапевтичната конна езда, която Младежите от ГЕРБ Враца ежегодно организират за Вас, важно значение имат също ранната диоагностика, рехабилитацията и специализираната помощ. Именно за това структурата на Жени ГЕРБ също поде инициатива за създаването на постер с мерките за разпознаване и инструментите за указване на специализирана подкрепа...

Деца с аутизъм яздиха край Леденика
netinfo

Предстои да положим още усилия, за да преодолеем стереотипите в обществото и да изградим ефективен механизъм за подкрепа на Вас и семействата Ви...Нека вълнението и доброто настроение от настъпващите великденски празници Ви донесат много щастливи мигове и радост!" се казва още в поздравителния адрес.

Всяко от децата получи поименна карта за още безплатни посещения на конната база. Картата, оказва се, е не само подарък, а и повод за радост и добро настроение.

Деца с аутизъм яздиха край Леденика
netinfo