Дарение и обновени улици в Косталево
Дарение и обновени улици в Косталево / БСП Враца

Народният представител Георги Божинов направи дарение на филиала на детска градина „Славейче" във врачанското село Косталево. Заедно с Цветелина Дамяновска - председател на Общинския съвет на БСП-Враца и кмета на селото Невена Цекова те доставиха на детското заведение килим, пътека и прахосмукачка.

Дарението бе прието от детския педагог Димитрина Найденова и дежурните работници в градината, които останаха зарадвани от неочаквания подарък, а децата изпяха песничка за гостите. Във филиала на ОДЗ „Славейче" в Косталево се отглеждат и обучават 25 деца от селото на възраст от две до седем годинки.

„Жителите на Косталево са благодарни на кмета на община Враца инж.Николай Иванов за ремонта на улиците и тротоарите в селото. Около 100 хиляди лева са вложени за подобряване на инфраструктурата и хората са много доволни", сподели кметът Невена Цекова.

Една доскоро кална и много проблемна селска улица „Веслец" вече е асфалтирана. „Доживях да видя най-после чиста и асфалтирана нашата улица „Веслец", заяви 82 годишния Никола Петков- Сега по нашата улица има живот- деца карат колелета, майки се разхождат с детски колички. Най-после един кмет помисли и за нас", радва се жителят на Косталево.

„Още няколко улици в село Косталево са циментирани или асфалтирани, по други е насипана баластра, за да не се гази в калта. На някои места се подменят тротоарите. Много сме благодарни на кмета Николай Иванов, че взе присърце нашите проблеми", не крие радостта си Невена Цекова.