Данчо Пръча и групата му остават зад решетките
Данчо Пръча и групата му остават зад решетките / netinfo

След заседание, което продължи около 6 часа, Врачанският окръжен съд постанови постоянна мярка "Задържане под стража" на добилия скандална известност Йордан Тонов, наричан с прозвището Данчо Пръча и групата му.

През първите 4 часа съдът изслуша тезите и аргументите, а през останалите два бе взето становището. Защитата настояваше мярката да бъде заменена с подписка, тъй като при специализираната полицейска акция, по думите на адвокат Димитър Марковски, не са събрани данни за престъпна дейност на  групата. Той възрази и срещу факта, че не са предоставени доказателствата, добити чрез специалните разузнавателни средства. Йордан Тонов официално поиска да говори пред медиите.

Съдия Пламен Петков разреши той да се срещне с журналистите. Пред тях Тонов отново заяви, че според него делото е скалъпено, тъй като свидетелите били наркомани, сводници и проститутки. Според него, журналистите допускали грешка, като го наричали криминално проявен, защото той е съден за рекет през 1993 година и сега е реабилитиран.

След като съдът постанови постоянно задържане под стража, адвокат Марковски заяви, че той и доверителя му ще обжалват пред Софийския апелативен съд в законния тридневен срок. По-горната инстанция ще гледа делото на 23 октомври от 10 часа. Адвокат Марковски заяви, че се надява именно там да може да развие напълно защитната си теза.