/ Дарик - Враца
Невероятен празничен концерт с много настроение и изненади поднесе Симфониета “Враца” и нейните гости на дамите от Враца по повод 8-ми март. Специално за концерта в града пристигна Максим Ешкенази, който дирижира концерта и две дами – бразилката Каролина Рибейро и американката Клеар Бразо.

8 март - история и традиции на празника (ВИДЕО)

Рибейро майсторски свири на цигулка, а Бразо е солист и водач на групата на обоистите на камерния оркестър на Лос Анджелис. Публиката бе на виртуална разходка първо в Източна Европа с творбите на Дворжак, Щраус, Бохуслав Мартину и Панчо Владигеров, и Чайковски, а след това в Бразилия и Аржентина.

Рибейро
Дарик - Враца

В залата прозвучаха както чисто класически творби, така също валсове, танга, полка. Изпълненията на оркестъра и гостите бяха толкова пленителни, че публиката на няколко пъти не се стърпя и участва в творбите с ръкопляскания в такт с музиката.

Освен на чудесната, подбрана с вкус музика, гостите се насладиха и на по чаша вино и мезета от врачански производители, и на бразилски хапки, приготвени лично от цигуларката Каролина Рибейро, позната и с достойното си представяне в кулинарното състезание “Мастър Шеф”.

Бразо
Дарик - Враца

Дълго след края на последната произведение публиката аплодира музикантите и техния диригент Максим Ешкенази, и си пожела още такива концерти във Враца.

Публиката
Дарик - Враца