Да не забравяме думите на Ботев: Да живей България!
Да не забравяме думите на Ботев: Да живей България! / netinfo
„На днешния ден отдаваме поклон не само на Ботев и неговите четници, а и на всички, които са жертвали своя живот в името на обединението на България и на нейното съществуване като модерна европейска държава”, каза в словото си по време на тържествения митинг-заря тази вечер във Враца премиерът Сергей Станишев.

Той посочи, че в днешно време не ни се налага да правим този тежък избор, който е направил Ботев, но затова пък днес всеки един от нас трябва да направи нужното, за да се развива страната ни и стабилно и демократично, да се наредим не само в Европейския съюз, а да покажем на другите и на себе си, че българския народ може –„ Можем да работим прозрачно, да развиваме нашата икономика, да направим по-достъпно здравеопазване. Можем, но трябва да сме по-сплотени”, каза Станиешев и завърши: „И нека никой, независимо от различията по между ни, да не забравя думите с който Ботев е слязъл на Козлодуйския бряг, думите – „Да живей България!”.

Сред официалните лица на митинга бяха и министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров, депутати, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметове и областни управители.