Д.Дамяновски: Изпълнителното бюро на БСП се нуждае от изключително обновление
Д.Дамяновски: Изпълнителното бюро на БСП се нуждае от изключително обновление / Дарик Враца
Д.Дамяновски: Изпълнителното бюро на БСП се нуждае от изключително обновление
72766
Д.Дамяновски: Изпълнителното бюро на БСП се нуждае от изключително обновление
  • Д.Дамяновски: Изпълнителното бюро на БСП се нуждае от изключително обновление

БСП е първа политическа сила в 5 общини от врачанско – Козлодуй, Мездра, Оряхово, Мизия и Роман, обяви днес областният председател Делян Дамяновски. „Не сме доволни от резултатите, имаме отстъпление от миналогодишните“, заяви Дамяновски и допълни, че отстъплението не е само при БСП, а и при ГЕРБ.

По думите му причините са няколко – на първо място е това, че от партията не са успели в достатъчна степен да мотивират хората да излязат и да гласуват. Сред причините е й това, че хората не са успели в достатъчна степен да разберат, че правителството има ново отношение към Северозапада и проблемите на региона. Смятаме, че от ГЕРБ „не четат правилно вота на избирателите“, каза още Дамяновски и че при едни предсрочни избори сегашният резултат няма да се повтори.

Той коментира и изказването на народния представител от ГЕРБ Тотю Младенов за страха в хората и уволнените над 300 човека. „Обадих се на областния координатор на ГЕРБ Валентин Литов и го помолих да ни дадат списъка с тези уволнени хора, като казах, че ще направим анализ и ако има грешка в уволнението - ще се поправим“. Според Дамяновски Литов е започнал да обяснява, че това не е негово изказване, че не става въпрос само за хора от врачанско и т.н. Областният лидер на БСП Враца даде примери с хора, които все още са на ръководни позиции, а са били част от листи на ГЕРБ при предишни избори. Едно от посочените имена бе на зам.кмета на Враца инж.Н.Йорданов. „Ние уважаваме професионалистите“, каза Дамяновски.

Той обяви и личното си мнение, че в „ръководството на БСП „трябва да има изключително обновление, особено в Изпълнителното бюро. Тук не говоря само за лидера, той е лидер на ПЕС и въпроса стой малко по-различно. Но трябва да влязат нови хора, с нова визия и ново мислене.

На въпрос на Дарик дали са установили отлив на традиционно гласуващи за БСП хора, които сега са предпочели ДПС, Дамяновски каза, че наистина преди години тези хора са избирали БСП, но от миналата година това вече не било така и отлива  на гласоподаватели не е от тях.

Общинският лидер на партията Цветелина Дамяновска на свои ред каза, че в края на изборния ден е засичала хора със списъци, които отмятали гласувалите. Едното от местата на които това се е случвало е около СОУ „Никола Войводов“ във Враца. „Ще искаме промяна на закона, така че контролираният вот да се минимализира“, коментира Дамяновска.

Според нея не е вярно, че всички избрали АБВ са леви избиратели. „Само 1/3 от гласувалите за АБВ във врачанско са на БСП. Тук лична заслуга има Евгени Евгениев, който е председател на ТПП Враца и близък приятел на Ивайло Калфин. Той не криеше своето увлечение към него на приятелски начала. Знаете, че Евгениев се занимава с фирми, бизнес, търговия, връзки с Европа… Така че 2/3 от гласовете са на десни гласоподаватели, категорично мога да го заявя“.