Цветан Цветанов бе сред официалните гости при откриването на 20-тия саниран жилищен блок във Враца.
Цветан Цветанов бе сред официалните гости при откриването на 20-тия саниран жилищен блок във Враца. / ПП ГЕРБ Враца
“Резултатите от изборите в Германия ще дадат една допълнителна стабилност и устойчивост на Европейския съюз” – това каза заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при посещението си днес във Враца. “За България изборите в Германия са шанс и възможност за по-добрата европейска перспектива, за постигането на цели като Шенген, като еврозоната. И аз съм убеден, че с този растеж, който имаме днес – 3.6, очаквайки до края на годината той да достигне 3.9, 4 – и излишъкът, който имаме, за да финансираме проектите, свързани с европейско съфинансиране, ще ни дадат повече възможности и по-голямо самочувствие” – коментира още Цветанов.
 
Заместник председателят на ГЕРБ бе във Враца на кратко посещение, като участва в откриването на Европейската седмица на спорта и откриването на 20-ия саниран жилищен блок в града по Националната програма за енергийна ефективност. Сградата се намира на един от големите булеварди в града – “2-ри юни”, на № 70. В нея живеят над 40 семейства, а в обновяването й са вложени над 643 000 лева. Жилищният блок днес бе осветен от Врачанския митрополит Григорий, а на церемонията по откриването на обновената сграда присъстваха също кметът на Враца Калин Каменов, заместник министърът на младежта и спорта Ваня Колева, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител Малина Николова и заместник кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева.
 

Врачанският митрополит Григорий лично освети сградата.
Община Враца



„За мен е огромно удоволствие, в днешния ден, да открием поредната обновена жилищна сграда по Националната програма за енергийна ефективност. Благодарение на вашата вяра в необходимостта от промяна на блока, вие спомогнахте за това повече хора от града да се включат активно в програмата. Днес, така желаната промяна, вече е факт. Строително-ремонтните дейности завършиха успешно и в срок, а в началото на зимата ще се усети и ефектът от санирането. Пожелавам ви от сърце да пазите вашия нов дом и да се грижите за него. Благодаря ви за оказаното доверие и се надявам по този начин да дадем пример и на останалите жители в нашия град!“ – каза кметът Каменов при откриването.

Блокът на бул. „Втори юни“ №70 е обновен в цветовете синьо  и жълто. На лицевата страна на сградата, на син фон е поставен символът на Европейският съюз – кръг, с 12 златни звезди. Строително-монтажните дейности са извършени  от ДЗЗД „ЕНЕРДЖИ ЕФЕКТ“.