Четирима са пострадалите от тежката катастрофа край Бели извор
Четирима са пострадалите от тежката катастрофа край Бели извор / Дарик Враца архив

Навлизане в лентата за насрещно движение от водача на лекия автомобил „Рено Клио“ е най-вероятната причина за станала вчера следобед тежка катастрофа край врачанското село Бели извор. Това съобщават днес от Областната дирекция на МВР във Враца. „Рено“ – то навлиза в насрещното платно и блъска насрещно движещия се влекач „Скания”. В следствие на удара, влекачът навлиза в лентата за насрещно движение, блъска насрещно движещия се след „Рено”-то „Фиат Мареа и се преобръща извън пътя в ляво по посока на движението си.

Тежката катастрофа стана около 15 ч. на главен път Е-79 в близост до заведението „Каравани“. На място загина шофьорът на „Фиат“-а В. О. от Враца. Ранени са водачът на „Рено“-то. Жената с иницали И. П. е получила охлузни рани, обслужена е в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца и е освободена без опасност за живота за домашно лечение. По-тежко ранен е водачът на влекача „Скания“ Н. М., който е получил вътрешни наранявания и контузия на белия дроб и е настанен в хирургичното отделение на врачанската болница без опасност за живота. Има и още двама ранени, които също са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца. Пътникът на предна дясна седалка на „Фиат” А. О. е получил фрактури на четири ребра. Пътничката на задна седалка на „Фиат” В. М., от с. Девене, е получила натъртвания и счупен нос. И двамата пътници от „Фиат“-а са без опасност за живота.

Водачът на влекача Н. М. e изпробван за употреба на алкохол с дрегер, който е отчете 0,00‰. Шофьорът на „Рено“-то И. П. не е изпробвана за алкохол, поради първоначално физическа невъзможност. И на двамата водачи са взети кръвни проби за лабораторно изследване.

 

Образувано е досъдебно производство.