„Челси покани Хайтов на турнир
„Челси покани Хайтов на турнир / Личен архив

Заместник-председателят на 43-о Народно събрание и депутат от Земеделски народен съюз от област Враца Явор Хайтов получи покана от любимия си футболен клуб „Челси" да се включи във футболен турнир. Надпреварата ще се проведе през месец ноември в София, а в нея ще се включат фенклубовете на повечето европейски футболни отбори. Засега заявка са дали 14 сдружения на фенове, сред които е и клубът на актуалния футболен шампион на Англия.

Председателят на клуба на привържениците на „сините" от Лондон - Димитър Попов, дойде в парламента днес за да подари фланелка „Челси" на Хайтов и да го покани за участие.
„Присъствието ми тук (в Народното събрание) е свързано с подарък, който от доста време насам искам да направя на г-н Хайтов, а именно фен-фланелка на нашия отбор. Той е голям фен на „Челси", затова често с него коментираме проблемите, свързани с отбора, както и други спортни събития", обяви Димитър Попов, председател на фенклуб „Челси България".

Димитър Попов допълни, че е имал и друг повод да зарадва Хайтов: „През ноември ще се състои официален турнир между фенклубовете на големите футболни отбори и се надявам г-н Хайтов също да вземе участие. Идеята на тези турнири е да се съберат средства за благотворителни каузи. Парите от последната подобна надпревара, дарихме на футболист, пострадал при катастрофа. Една от обсъжданите идеи е тази година набраните средства да бъдат дарени на дом, в който живеят деца с аутизъм".