Част от къща се срути върху тротоара на една от главните улици във Враца. Само по щастлива случайност в този момент от там не са минавали пешеходци и затова няма пострадали. 

Част от стена заедно с покрива са паднали от над 4 метра височина. Камарата от тухли, цигли и изгнили греди сега е оградена с предпазна лента.

Сградата се намира на булевард „Христо Ботев” в града. Тя е паметник на културата и до преди 15 години е била общинска собственост. След това тя е продадена на частни лица.

„Към община Враца не е подаван сигнал за опасна сграда. Разбрахме за инцидента, когато е рухнал покривът и се е срутила част от стената. Уведомили сме националния институт за паметници на културата. Издирили сме и собствениците и от наша страна ще им окажем съдействие по най-бързия начин да укрепят постройката”, заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA инженер Цветан Стоичков, зам.-кмет по строителството на община Враца.

По думите му, когато се правят каквито и да било ремонти на сгради, които са в регистъра на паметниците на културата, трябва да се иска съгласие и одобрение на всички строителни книжа от съответните институции.

„В случая имаме уверение от представители на „Паметници на културата”, които ни увериха, че по най-бързия начин ще бъдат проведени разговори със собствениците за укрепване на опасната конструкция. Вероятно част от стената ще бъде съборена, защото технически няма как да бъде укрепена”, допълни той.
NOVA