Враца софтуер общество
Враца софтуер общество / netinfo
Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) набира кандидати за работа в един от отделите им от "Враца софтуер общество", съобщава www.bulnews.bg. "Враца софтуер общество" е победител в първото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change.

Най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици е потърсила единствената академия, обучаваща програмисти във Враца, с молба да изпратят подготвени кадри за работа в отдела им за софтуерна разработка. От кандидатите се очаква да имат опит в разработката на големи софтуерни проекти и да владеят отлично английски език, а умението да разбират френски език в професионален контекст би било предимство.

Местната организация вече две години успешно обучава безплатно програмисти в града под Околчица. Мисията им е изграждането на ИТ общество в града, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена работа в родния си град.

Победителят в ПРОМЯНАТА 2014 Емо Кадийски e номиниран за глобална учителска награда

За краткото време, през което действа "Враца софтуер общество" вече е получила няколко големи отличия. Те печелят първа награда в категория "Образование" на годишните награди на БАИТ за 2015 г, а през 2016 година получават финансиране по програмата Google RISE Awards, за да продължат с провеждането на курсове.

Същевременно основателите на Враца Софтуер попаднаха в класацията на Forbes Европа.
 
www.bulnews.bg