Български и румънски полицаи правиха проверки край Видин
Български и румънски полицаи правиха проверки край Видин / ОД на МВР - Видин

Днес в района на Видин се проведе специализирана операция по безопасност на движението, в която участваха както инспектори от „Пътна полиция"-Видин, така и трима техни колеги от Окръжния инспекторат на Окръг Долж - град Крайова, Румъния.

Съвместните действия на пътните полицаи от Видин и Крайова бяха насочени към контрол на разрешената скорост на движение, неправилно изпреварване, употреба на алкохол и упойващи вещества, проверка на документи, задължителната застраховка, техническото състояние на превозните средства. Полицейското правоприлагане се осъществяваше само от видинските пътни полицаи, а колегите им от Румъния изпълняваха дейността си в националната униформа със статут на наблюдатели.

В хода на операцията, за времето от 10.30 до 12.00 часа, на околовръстния път на Видин, смесеният екип провери 14 моторни превозни средства. Установени бяха шест нарушения по Закона за движение по пътищата. Санкционирани са двама водачи с нередовни документи, други четирима - за техническа неизправност на МПС. Едно превозно средство е спряно от движение. Униформените съставиха един акт и три фиша.