Българи от Западните покрайнини и Македония уважиха тържествата във Враца
Българи от Западните покрайнини и Македония уважиха тържествата във Враца / ВМРО Враца

Българи от Македония и Западните покрайнини се включиха в отбелязването на 137-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета във Враца.

По покана на зам.-кмета на Враца Красимир Богданов, на паметната годишнина присъстваха, организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, председателят на дружеството за Македоно-Българско приятелство в гр. Щип Петър Колев, Оливер Водасов от гр. Неготино и Крум Андреев от гр. Велес Република Македония. Сред гостите бяха и председателят на българския културно-информационен център в Босилеград/Република Сърбия/ Иван Николов и Бойчо Димитров – учител в началното училище на същия град.

Гостите се срещнаха и с кмeта на Враца инж. Николай Иванов. Засегнаха се много теми от взаимен интерес, както и въпроси касаещи положението на българите в Македония и Западните покрайнини. Община Враца пое ангажимента и в бъдеще да съдейства на нашите сънародницим зад граница, да подпомага културния обмен и насърчаването на контактите.

 

Гостите участваха в тържественото заседание на Общинския съвет, посетиха Регионалния историчеки музей, включиха се в митинг-зарята на площад „Христо Ботев” и във всенародното поклонение на връх Околчица във Врачанския балкан.