Едно от счупените дървета във Враца, намира се на бул. "Демокрация".
Едно от счупените дървета във Враца, намира се на бул. "Демокрация". / Община Враца
Силна буря остави много общини в Западна България без ток за часове. Засегнатите общини са Плевен, Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Ботевград, Радомир и Дупница. Една жена е пострадала във Врачанско.
 
Бурята е била най-силна в северозападната част на страната и в южните квартали и центъра на София.

Предупреждават за обилни валежи и гръмотевици в осем области


В района на Враца бурята преминала в ураган, който счупил много дървета и клони. Пострадала е и една жена. Тя е настанена в здравно заведение с счупен таз.
 
В Кюстендил бурята също е била силна. Тя продължила само 15 минути. Вятърът достигнал скорост от 76 километра в час.

Паднали клони и зони без ток след бурята в Кюстендил (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Заради силния дъжд и вятъра в Столична община са били депозирани десетки сигнала за възникнали проблеми. Става въпрос основно са счупени клони.
 
Към 13:00 ч. в столицата е било премахнато дърво, което е пречило на движението на трамвайна линия №10.
 
За днешния ден в 8 области в Северозападна и централна Северна България беше обявен жълт код за обилни валежи, придружени с гръмотевични бури. Предупреждението важи за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.
 
През нощта над централните и източните райони от страната облачността все още ще е значителна и ще превалява, възможно е и да прегърми. До сутринта валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина – до силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 21° и 26°.