БСП-Враца отвръща на удара
БСП-Враца отвръща на удара / Дарик Враца

Областният съвет на БСП-Враца категорично се разграничава от твърденията и обвиненията на председателя на партия ЕСИ Тома Томов, че Георги Божинов е виновен за разпада на БСП.

БСП загуби тези избори, но това не означава, че има разпад. Ние оценяваме по достойнство както и активната предизборна кампания, която провеждаше Георги Божинов като водач на листата, така и работата на останалите кандидати за народни представители. Оценяваме и получения преференциален вот, получен от Тома Томов, но това не може да бъде повод за нападки и необосновани обвинения към когото и да е.

ОблС на БСП остро осъжда и се разграничава от действията на Тома Томов за колаборация с други политически партии за кадруване в Общински съвет-Мездра.

Ние му задаваме един въпрос – той лоялен коалиционен партньор ли е на БСП или всичко пречупва през лични интереси?

Вчера Тома Томов направи изявление в което обвини Божинов и централното ръководство на партията за лошите резултати във врачанско, като обясни, че е правел собствена предизборна кампания, тъй като никой не го е потърсил. По думите му е включен в листата по личната покана на председателя на БСП Михаил Миков.