БСП-Враца обяви първия си кандидат за кмет
БСП-Враца обяви първия си кандидат за кмет / Дарик Враца

БСП Враца обяви първата кандидатура за кмет на община. Тя е на Христо Иванов, който отново ще се бори за кметското място в Оряхово. Иванов е капитан далечно плаване и вече е бил два мандата кмет на крайдунавския град. Това е първата кандидатура , обявена от областната структура на партията за следващите местни избори, а и първата официална кандидатура изобщо за врачанско, обясни областният председател Делян Дамяновски..

На този етап в организациите вървят събрания за номиниране и утвърждаване на кандидатите. Ще водим преговори и с партии извън Коалицията, като Земеделски народен съюз, и АБВ. За сега е ясно, че разговори няма да се водят единствено с ГЕРБ и ДПС.

„Въздържаме се още от разговори с ДПС, тъй като не приемаме начините им за предизборна кампания, особено това, което се случва във врачанско", посочи Д.Дамяновски.

Според общинския лидер Цветелина Дамяновска до 3 юли ще бъде извършена оценка на действащите в момента кметове и съветници на левицата, които вече са подали отчет за свършеното през изминаващия мандат. „Отчет е подал и инж.Николай Иванов, който въпреки, че е независим кандидат е член на БСП и също трябва да се отчете", обясни Дамяновска.

До края на месеца ще се проведат открити заседания на местните партийни организации, а до средата на август ще бъдат утвърдени номинираните кадри.