Бронзов медал за Тони Велков
Бронзов медал за Тони Велков / netinfo
Тони Велков от лекоатлетически клуб „Враца”. спечели бронзов медал в силния Международен турнир по лека атлетика „Академик”. Възпитаникът на Альоша Велков спечели отличието в тласкането на гюле с постижение 14 метра и 68 сантиметра в надпреварата при мъжете. Състезанието се проведе в зала „Фестивална” в София.

Врачанският отбор „Феникс груп”, с треньор Павлин Тодоров ще вземе участие в пролетен Международен турнир по футбол за жени, за купата на „Интер-хотел Сандански”. Надпреварата ще се проведе от 9 до 11 март. В състезанието покани за участие са изпратени до шест отбора от страната и чужбина.

Те ще бъдат разделени в две предварителни групи, като срещите ще се играят по системата всеки срещу всеки. Организаторите на Международния турнир са предвидили купи, медали и топки за класиралите се от първо до трето място, както и индивидуални награди за: „Най-добра вратарка на турнира”, „Най-технична футболистка”, „Голмайстор на турнира”, „Мис футбол” и „Най-перспективна състезателка”.

Ватерполистите на Клуб по плувни спортове „Ботев”-Враца претърпяха три загуби в първия кръг от Държавното първенство по водна топка за мъже. В надпреварата, която се проведе на басейн „Диана” в София възпитаниците на Валентин Йорданов бяха надиграни последователно от съставите на: „Черно море”-Варна, столичния „Славия” и от новосформирания тим на „Вихрен”-Сандански”.

Така врачани се класираха на четвърто място в своята предварителна група и според регламента на състезанието тимът на Клуб по плувни спортове „Ботев” ще спори за разпределение на местата от пето до девето.