Ботев се пребори за трите точки в Берковица
Ботев се пребори за трите точки в Берковица / Дарик Враца, Галя Василева

Футболистите на Ботев Враца записаха трета поредна победа, след като надвиха Ком-Миньор в мач от четвъртия кръг на първенството. Още в 5-та минута гостите излязоха напред след чудесен гол на Тихомир Найденов, който за трети пореден мач започва като централен нападател, въпреки, че по призвание се подвизава в защитния вал. "Екпериментът с Тихомир очевидно е успешен", каза за Дарик ст.треньора Сашо Ангелов, по повод нападките, че пуска футболиста на нетипичен за него пост.

След гола домакините доминираха играта, но така и не съумяха да направят опасна атака. При няколко опита за контра-атаки, врачани влизаха на скорост по крилата, но точните удари бяха дефицит.

През втората част играта не се промени особено, но за сметка на това страстите се разгорещаваха. Съдията постепенно се превърна в главно действащо лице като накъсваше излишно играта, стимулиран от домакините. След като за близо 75 минути точните и опасни удари се брояха на пръстите на едната ръка, Хаджиниколов с много техничен удар нацели горната греда на Ком от близо 25 метра.

Заключителните минути донесоха и най-спорните моменти. Първо отборът от Берковица отправи най-опасния си удар в началото на продължението като топката премина на десетина сантиметра от сглобката на Цветковски, а при ответната атака Райков нахлу в наказателното поле на Ком, опита да отправи удар, но бе бутнат от защитник в последния момент. Феновете на Ботев, които наброяваха поне 60 души вече се радваха на отсъдената дузпа, когато съдията реши да се набие окончателно на очи и вдигна жълт картон за симулация на футболиста на Ботев, който бе негов втори.

Секунди след случката прозвуча и последния сигнал, след който без логична причина футболистите на Ком налетяха на изгонения Райков, който се прибираше към съблекалните. В крайна сметка намесата на резервния вратар на Ботев Митов предотврати по-сериозни инциденти!