Борислав Великов става Почетен гражданин на Лом
Борислав Великов става Почетен гражданин на Лом / Дарик архив

Народният представител два мандата на област Монтана  и бивш председател на Народното събрание доц. Борислав Великов да бъде провъзгласен за почетен гражданин на Лом. Това реши с тайно гласуване Общинският съвет в крайдунавския град.

 „За" върчването на почетния знак на политика са гласували 19 съветници, 4-ма са били „против" и един е пуснал празен плик, съобщи Валери Стоичков от комисията по преброяването на резултатите от тайния вот. Това на практика означава, че разноцветни съветници от всички групи почти единодушно застават зад предложението.

Признанието се дава на доц. Великов за „активната му работа като народен представител за благото на община Лом и заради голямата му благотворителна дейност". Само за Лом дарените от него лични средства са над половин милион лева.

Почетният знак ще бъде връчен на доц. Великов от кмета на Лом Пенка Пенкова на тържествена сесия за празника на града 17 септември - Вяра, Надежда и Любов.

Доц. Великов  е единственият носител на знака за тази година и първият избран по новата система с тайно гласуване. Той е и първият депутат от редовен парламент в най-новата 20-годишна демократична история, който е награждаван с този знак в Лом. Същото отличие носи и д-р Цветан Цветков, който е бил народен представител във Великото народно събрание, но не за заслуги като депутат, а за работата си като хирург и по повод навършване на кръгла годишнина.