Борислав Великов представи кандидатурата си за ЕП
Борислав Великов представи кандидатурата си за ЕП / netinfo

Кандидатурата си за Европейския парламет представи  водачът на листата на БНД доц. Борислав Великов в Монтана. Визията си за приоритетите на българските евродепутати беше в основата на срещата, на която той коментира и актуални теми от обществено-политическия живот в страната.

Имам натрупан 8 години политически опит, имам и създадени връзки на европейско ниво като член на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, каза доц. Великов. Там съм бил председател на комисията по водите. Като евродепутат ще продължа да работя за хората които са ме избрали и за привличането на повече европейски пари, особено за най-изостаналите региони като Северозападния и Югоизточния. Той подчерта, че води листата при положение, че БНД се яви самостоятелно на евровота. Ако продължаващите разговори за обединение в дясно дадат резултат още преди изтичащия на 12 май срок за регистрация, нямам претенции на кое място в листата ще ме поставят.

По отношение на вътрешната обстановка доц. Великов каза, че 2009-та е новата 1997-ма за България. Отново сме в края на мандата на БСП, отново страната ни е раздирана от прецедентни кризи в почти всички обществени сфери и сектори на държавното управление, допълни доц. Великов.