Бой между шофьори на ТИР-ове завърши със смърт
Бой между шофьори на ТИР-ове завърши със смърт / Дарик Враца

Водачи на тежкотоварни камиони се биха в Монтана, единият от тях е загинал, удряйки се в друг преминаващ ТИР, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Тежкият инцидент е станал на на бул. "Трети март" срещу № 155 в гр. Монтана.

В крайната дясна лента за движение с посока от гр. Монтана към гр. Видин, на разстояние от 20 метра по между си са спрели товарен автомобил седлови влекач "Волво" с прикачно полуремарке "Shmitz" с водач 43-годишният М.И. от гр. София и седлови влекач "Волво" с прикачно полуремарке "Shmitz" с водач Г.А./32 г./ от гр. Карлово.

В лентата за движение за насрещно движение от гр. Видин към гр. Монтана е спрял седлови влекач "Ивеко" със софийска регистрация и прикачно полуремарке към него с водач И.Р./46 г./ от гр. Кюстендил.

В пространството между товарните автомобили "Волво" е възникнала свада и бой между И.Р./46 г./ от гр. Кюстендил и Г.А./32 г./ от гр. Карлово. По време на боя е причинена смърт по непредпазливост на И.Р./46 г./ от гр. Кюстендил, който се е ударил в ремаркето на преминаващ в посока от Монтана към Видин друг товарен автомобил "Волво" с прикачно полуремарке и водач М.З./35 г./, турски гражданин.

Пробата за алкохол на турския водач е отрицателна. Трупът на И.Р./46 г./ от гр. Кюстендил е транспортиран в МБАЛ Монтана за установяване причината за смъртта. Г.А./32 г./ от гр. Карлово е задържан за 24 часа в РУ Монтана. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 124, ал. 1 от НК в РУ Монтана.