БНД ще работи за единодействие на десните сили
БНД ще работи за единодействие на десните сили / Дарик Враца - архив

Партия Българска нова демокрация/БНД/ и през новия политически сезон ще продължи да работи неизменно, както и от създаването си през 2007 г., за обединение на дясното политическо пространство. Ще продължим с разговори с всеки в дясно-център за единодействие и дясна алтернатива за България.  Това каза в Монтана зам.-председателят на БНД доц. Борислав Великов в отговор на журналисти как гледа на проекта на Меглена Кунева „България на гражданите" и дали ще работят заедно.

Доц. Великов припомни, че народните представители, напуснали тогава НДСВ, и учредителите, създали БНД, са били  изразители на вярната линия за напускането на тройната коалиция след влизането на България в ЕС. „Пред оставането във властта и управлението на страната ние като дясно мислещи хора избрахме да тръгнем по пътя на дясно-центристките идеи и да търсим единение в дясно", каза доц. Великов и продължи:


Днес ние продължаваме да поддържаме дясното. БНД има програма и силни позиции в редица области и не на последно място - в област Монтана, доказани в изборни резултати, не само в социологически анкети. В този смисъл очакваме скоро да можем да си говорим и с „България на гражданите", когато имат избистрена програма. И ние, както г-жа Кунева, сме на мнение, че ни чакат много тежки избори и трябва сериозна организация за противодействие на изборните манипулации.

В този смисъл дори и с добри намерения и програма, без структури и проверени хора по места няма да стане... Ние искаме смислена дясна алтернатива, полезна най-напред за хората и после - за олицетворяващите я партии, заяви доц. Великов.