Благотворително автошоу
Благотворително автошоу / Община Видин

Благотворително автошоу по повод откриването на сезона по автомобилен спорт бе организирано от Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт". Събитието се проведе под патронажа на кмета на Община Видин Герго Гергов. Началото на атрактивното мероприятие бе поставено на пл. „Бдинци". По случай старта на сезона пристигнаха гости от Монтана, както и рокерите от мотоклуб „North-West Motors".

Председателят на АСК „Жико-Моторспорт" Иван Иванов приветства всички присъстващи и подчерта, че автошоуто няма да има състезателен характер. Целта му е да събере средства, които ще бъдат дарени на филиала на детска градина „Детелина" в село Синаговци. Кметът на общината Герго Гергов също поздрави пилотите и изрази задоволството си от факта, че спортните прояви във Видин печелят все по-голяма популярност. Иван Иванов поднесе плакет на кмета в знак на благодарност от името на целия АСК „Жико-Моторспорт". „За истинското приятелство и голямата подкрепа към автомобилния спорт във Видин" - гласи надписът на плакета. Гергов благодари за жеста и каза, че ще продължава да подкрепя всички подобни инициативи.

По време на самото автошоу на пистата в парк „Нора Пизанти" за първи път видинчани имаха възможност да се качат в състезателните автомобили и да усетят „тръпката" от „Дрифт-такси" и „Рали-такси". Всеки желаещ можеше да заеме навигаторското място и да се наслади на емоцията, предизвикана от високите скорости. Събраните средства от благотворителното събитие са над 1300 лв. и ще бъдат дарени на детското заведение в Синаговци.