Благотворителен концерт събра средства за болно дете
Благотворителен концерт събра средства за болно дете / Дарик Враца

Благотворителен концерт в помощ на Кирил Мирославов Димов на 10 г. от с.Хайредин, се проведе в читалището в селото. Момчето страда от мускулна дистрофия - Дюшен. В огромната зала не останаха празни места, а дошлите да го подкрепят бяха млади и стари.

Повече от час самодейните състави към читалището пяха и танцуваха с едничката надежда, че някога и някъде ще бъде открито лечение за чаровното дете. В края на концерта ръководството на читалищното настоятелство, което бе организатор на събитието, обяви поименно големите дарители, сред които бе и общинската структура на ПП ГЕРБ Хайредин, със сумата от 300 лв. Цялата събрана сума е 2570 лв.

Бащата на момченцето Мирослав Димов благодари на всички, че въпреки тежката криза, все още има хора с отворени и добри сърца. Сълзи бликнаха в очите на присъстващите, когато Кирчо, от инвалидната си количка, с широка усмивка на лицето каза: " Благодаря на всчки, че дойдохте на моя концерт.Бъдете живи и здрави!".

Детето се нуждае от постоянна рехебилитация за раздвижване на долните крайници, тъй като прогресивното заболяване обхваща всички мускули, а когато спрат да функционират тези на крайниците, то обхваща цялото тяло, достигайки до  сърцето. Всички, които имат желание да помогнат на Кирчо, могат да се обърнат за координатите му към офиса на ПП ГЕРБ Враца.