/ ОД на МВР-Враца
Полицаите открили възрастна жена, попаднала в схема на телефонни измамници
Жителка на Мездра е изпратила благодарствено писмо до министъра на МВР, с благодарност за професионализма на старши комисар Янко Янколов, директор на ОД МВР Враца и служители от ОД МВР Враца, за това, че са открили 71-годишната й майка. Тя била в неизвестност след като попаднала в схема на телефонни измамници.
   
На 26 ноември възрастната жена била принудена от неизвестни лица да изтегли 6 хиляди лева от банка, като през цялото време  била инструктирана по телефона от измамниците, които я насочили към гр.Ловеч, където трябвало да предаде парите.

Близките на жената се обърнали за съдействие към директора на ОД на МВР-Враца, който създал необходимата организация за откриване на жената. Полицейските служители  предприели  проследяване  и установили местонахождението й първо  във Враца, а след това и в Ловеч,  където тя се настанила в хотел. След намесата на служителите  на МВР жената е намерена  в хотела в добро състояние, а измамата е била предотвратена.

В писмото си до министъра на вътрешните работи, дъщерята на измамената възрастна  жена подчертава изключително компетентната  и професионална  реакция на старши комисар Янко Янколов при подадения сигнал за помощ. В писмото са изтъкнати и заслугите, и се изказва благодарност и на служители от РУ-Мездра, и ОД  на МВР-Ловеч.