Бивш депутат плати дълга на старица
Бивш депутат плати дълга на старица / Иван Димитров

Вода потече отново след години в скромния дом на 82-годишна самотна полусляпа старица от монтанския квартал „Мала Кутловица".

Преди четири години студът  повредил водомера на бабата. Тя не събрала пари да го подмени. Напролет водата потекла отново, но без да бъде отчитан разходът. В такъв случай той се изчислява по наредба и така старицата, която няма нито баня, нито бойлер и пералня, натрупала сметка около 4 хиляди лева. През 2009 година й спрели водата. „Носих кофи вода на кобилица от кладенче на километър от нас", плаче почти сляпата Цветана Ценова. Същата година все пак й се случило и нещо добро - с помощ от социални грижи й оперирали очите и сега вижда малко.

По време на предизборната кампания миналата година старицата се оплакала на общинския съветник Валери Георгиев и той я посетил лично, за да се запознае със случая. Потресен от мизерните условия на бабата, той разказал за неволята й на кмета Златко Живков и на бившия народен представител доц. Борислав Великов.

Инициирал и подписка в квартала в защита на баба Цветана, като в нейна подкрепа са събрани 120 собственоръчни подписа. С финансовата помощ на доц. Великов, председател на 39-то народно събрание и два мандата народен представител на Монтана,  и личната ангажираност със случая  на кмета пред ръководството на  „ВиК", борчът е редуциран и платен, а баба Цветана отново има вода.

„Доц. Великов и всички ние от партия Българска нова демокрация  продължаване да правим конкретни неща за хората", заяви инж. Валери Георгиев. Той изказа специална благодарност на кмета Живков, на управителя на „ВиК" в Монтана Валери Иванов и на инж. Людмил Минев, които помогнаха да се върне поне малко радостта в схлупения дом на старицата. Георгиев изрази надежда, че най-после благотворителността на бившия депутат доц. Великов ще стане заразителна и други политици и заможни хора от Монтана също ще започнат да помагат с лични средства на бедстващи хора.