Бивш депутат осъди кмет за клевета
Бивш депутат осъди кмет за клевета / Дарик Враца

Ексдепутатът Николай Коцев осъди за клевета кмета на с.Бели Извор Кирил Илиев. Наказателното дело от частен характер е приключило на първа инстанция, като според решението на Районния съд във Враца К.Илиев е признат за виновен по 5 от обвиненията, а по 4 е оправдан. Той трябва да заплати на ищеца 2 хил.лева.

Присъдата е за разпространение на няколко клеветнически твърдения - за неправомерно ползване на паркоместа и общинска земя, тотално завземане на обекти за охрана от охранителна фирма на Коцев, за спечелване на конкурс за хижа „Вестител" чрез подставено лице и твърдение за спечелване на конкурс за изработка на мебели за училища в града отново чрез подставена фирма. Твърденията са разпространени чрез интервю в местен вестник, публикувано на 19 септември 2011 година.

В същото интервю се отправят и други обвинения към Николай Коцев, по които обаче съдът оправдава Кирил Илиев. Сред тях са назначаване на възлови места на негови хора и управлява целия град „страшно некадърно", използване на „присъствието си във властта за лично облагодетелстване", третото е че „прави в този град всичко, което си пожелае, извън всякакви законови рамки" и четвъртото - за нагласен конкурс в МБАЛ „Христо Ботев".

„Ще обжалваме оправдателната част от решението на съда", каза за Дарик адвокатът на Николай Коцев Владимир Христов.

Кирил Илиев също обяви, че ще обжалва решението на съда и тъй като смята, че не са взети под внимание всички предоставени от него доказателства.

Делото ще се гледа на следваща инстанция на 24 януари.