Берковчанин удари колата на премиера
Берковчанин удари колата на премиера / снимка: БГНЕС, архив

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" удари кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София, малко след "Бучин проход". Освен джипа БМВ на Национална служба "Охрана" колата е одраскала и автомобила, в който е пътувал самият министър-председател.

Вината за пътния инцидент е на водача на "Фолксваген"-а, съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР в София. Сигналът е подаден в РПУ - Костинброд около 11.05 часа.

От полицията уточниха, че фолксвагенът, който е пътувал за Монтана, е ударил джипа на НСО при остър завой в района на село Раниславци.

Пострадали няма. Нанесени са щети на колата, както и по автомобила от кортежа. По информация на Дарик колата леко е одраскала бронирания автомобил.

Полицията е съставила акт за несъобразена скорост на Даниел Светославов от Берковица, който е шофирал "Фолксваген"-а. Произшествието е станало на мокър път.

На 21 януари на път за Плевен автомобилите на Националната служба за охрана от кортежа на премиера Бойко Борисов причиниха леко пътнотранспортно произшествие. Заради неправилно изпреварване от страна на колите на НСО един автомобил изхвърча от пътя.