полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Баща и син от село Капитановци били задържани в полицейския арест за унищожаване и повреждане. На 5 септември в 19.57 часа на тел.112 бил получен сигнал за мъж, произвел изстрел срещу лек автомобил в Капитановци. Пристигналите на мястото полицейски служители установили в центъра на селото лек автомобил „Фолксваген Голф” с видинска регистрация, собственост на местен жител. Колата била със срязани гуми, кабели на свещи и гумени уплътнения, и счупени стъкла. При огледа не били констатирани следи от изстрели по превозното средство.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия служителите на реда задържали авторите на деянието – Г.Г./32г./ и баща му – Т.И./55г./. Установено било, че двамата чрез използване на метална щанга и нож причинили повредите по Фолксвагена. В условията на неотложност било извършено претърсване в управляван от 55-годишния мъж лек автомобил „Мерцедес”. Там били намерени и иззети метална щанга, нож и газ-сигнален пистолет „Екол”, собственост на Т.И. Двамата мъже били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Случаят е докладван на дежурен прокурор, образунано е досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Двамата мъже са привлечени в качеството им на обвиняеми, наложена им е мярка за неотклонение „гаранция” в размер на 500 лева на всеки един от тях. Работата на разследващите продължава.
 
ОД на МВР Видин