Б.Борисов: Влагаме във видинско 35 млн.лв. този програмен период
Б.Борисов: Влагаме във видинско 35 млн.лв. този програмен период / Областна администрация Видин

Министър-председателят Бойко Борисов посети днес видинското село Арчар, където на специална церемония откри рехабилитирания участък на второкласния път Видин-Лом-Ковачица-Гиген. Той бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

На церемонията по откриването на 35-километровия участък официални гости бяха областният управител на област Видин Пламен Стефанов, заместник-областният управител на област Монтана Нина Петкова, кметове на населени места и представители на Световната банка.

Общата стойност на проекта е 14 694 541 лв., като 75% от неговото финансиране е осъществено от Световната банка. Останалите средства за ремонта на участъка са отпуснати от републиканския бюджет. Изпълнител на проекта е сдружение „Пътища Видин".

При откриването на рехабилитирания участък премиерът съобщи, че около 35 милиона лева ще бъдат инвестирани през този програмен период в област Видин. Борисов подчерта, че с рехабилитацията на пътищата, възстановяването на крепостта „Калето" в Белоградчик, ремонтът на църквата в село Арчар, както и на историческите и културните обекти във Видин, ще се създадат условия за привличане на чуждестранни инвестиции и ще се открият нови работни места.