Автокино идва в Северозапада
Автокино идва в Северозапада / netinfo

На 17 април във Враца ще отвари врати първото автокино в града.
Подобно автокино ще има в още 24 областни града в България. Това са Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Русе, Турговище, Велико Търново, Габрово, Троян, Ловеч, Плевен, Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Кърджали, Хасково, Казанлък, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Жителите и гостите на Враца ще могат да гледат първия български пълнометражен анимационен филм от 20 години насам "Българ Филмът" в три прожекции - от 20:00ч, 21:30ч и 23:00ч.
Мястото ще поеме до 40 автомобила.

Автокиното ще се състои се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили. Звукът ще се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио и ще се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Намерението на организаторите е всеки месец на една и съща дата в даден град да се излъчват по 3 прожекции. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми.

Във Видин автокиното ще е на 18 април, а в Монтана - на 19 април.