Авансът за надлеза на бул „Панония“ - преведен
Авансът за надлеза на бул „Панония“ - преведен / Община Видин

Община Видин е превела аванса в размер на 30 % от стойността на проекта за надлеза при бул.“Панония“ на фирмата-изпълнител. Ремонтните дейности бяха инспектирани от заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов. Той съобщи от „Мостремонт 97“ ООД е пуснат акт на стойност около 400 000 лв., с който в момента се надвишават средствата – около 800 000 лв., преведени досега от държавата.

Те са усвоени и Община Видин остава да дължи на фирмата-изпълнител още 160 000 лв. Инж. Дилов каза, че днес ще бъде изпратено писмо до Министерството на финансите да се разплатят към общината и сумата своевременно да бъде преведена на „Мостремонт 97“ ООД.

Ремонтните дейности на надлеза продължават усилено. Полага се последният износоустойчив пласт на дясното платно и предстои да се монтират фугите по него. Едновременно се работи и по лявото платно, включително през почивните дни. „Очакваме да няма забавяне в плащанията, за да може ритмично да върви работата и да си изпълним взаимно ангажиментите“ – заяви инж. Дилов. Той обясни, че ако условията за работа позволяват, до 6 дни дясното платно може да бъде завършено.

 

Припомняме, че на 23 октомври за ремонт беше затворено и лявото платно на надлеза при бул. „Панония“, след като общината поиска мнението и на гражданите за предприемането на тази стъпка.