Занимания за деца в Калето
Занимания за деца в Калето / Община Мездра
Екипът на Археологически комплекс „Калето“ в Мездра стартира арт занимания за деца по време на лятната ваканция. Инициативата ще премине под мотото „Нека пееем, нека рисуваме, нека танцуваме, нека се смеем“. Заниманията ще включват курсове по рисуване и по история на модерното изкуство. Те целят да развият способностите на децата да наблюдават и възприемат околната действителност, да се ориентират в качествата и свойствата на предметите, които ще изобразяват, както и да мислят образно.
Задачата на летните занимания е да се засили личното усещане за изкуството на всяко дете, като му се отдели необходимото индивидуално внимание.
Ръководител на арт заниманията в АК“Калето“ ще бъде творецът Снежана Петрова.

Занимания за деца в Калето
Община Мездра

„Целта на инициативата с децата е те да получат възможност да рисуват през летните дни, като по този начин се развива тяхната креативност и се показва творческото им мислене върху платното. Малчуганите се забавляват чрез изобразяване на това, което желаят и усещат.“, разясни Петрова.
Летните арт занимания в АК“Калето“ в Мездра ще се провеждат предимно до обяд и ще са съобразени с желанията и свободното време на децата.
 
 
Община Мездра