Активна събота – спорт, забавления и награди
Активна събота – спорт, забавления и награди / Дарик Враца

Спортното мероприятие „Активна събота” организира Младежки център – Враца. То е част от платформата Wake Your Body, координирана в България от сдружение „БГ Бъди Активен”.

Събитието ще се проведе на 17 септември между 11:00 и 16:00 часа на площад  „Христо Ботев” във Враца. Неговата основна цел е да повиши физическата активност на хората от всички възрасти и да популяризира спортните занимания като средство за здравословен и пълноценен начин на живот.

В мероприятието ще вземат участие младежи-организатори, танцови формации, спортни клубове и др. Партньори са Община Враца, Областен информационен център – гр. Враца и РУО - Враца.

В програмата за събитието са включени няколко вида спортове и игри. Всеки, който желае би могъл да участва, като за турнирните спортове е нужно да бъдат предварително сформирани отбори, както следва:.

-        Стрийт баскетбола – отбори от 3 човека

-        Щафетата с препятствия – отбори от 5 човека

-        Дърпане на въже – отбори от 7 човека.

Най-добре класиралите се ще бъдат наградени. А всички взели участие в поне 4 спорта от Активната събота, ще бъдат включени в томбола, която ще се проведе в края на събитието и могат да спечелят предметни награди.

След провеждане на отборните състезания, ще започнат да текат и другите игри и предизвикателства:

-        Скачане с чували

-        Скачане на въже

-        Гимнастика

-        Трикове с футболна топка/ Точни изстрели с футболна топка

-        Прескачане на гуми

-        Ходи високо „Мисия с токчета”

-        Тренировка с фитнес ластици

-        Афротанци – с ТФ „Магнифика”

-        Зумба с Малина Миладинова

-        Право хоро

 

Събитието е напълно отворено за всички хора и цели да покаже, че физическата активност във всичките й форми може да бъде забавна, приятна и полезна, като по този начин насърчи колкото се може по-голям кръг от хора, независимо от техните възможности, възраст и пол, да отделят повече време за движение и забавление.