/ Снимка: Дарик, архив
Голямо количество цигари без български акцизен бандерол откриха служители на полицията в Бяла Слатина, съобщиха от ОД на МВР-Враца. цигарите са намерени по време на специализирана полицейска операция с цел: противодействието на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюневи изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол, подобряване резултатите при противодействие и ограничаване на битовата престъпност, установяване на неправомерно присъединяване на абонати към ел. мрежа.

При проверка в частен дом в Бяла Слатина, са намерени и иззети 7580 къса /379 кутии/ цигари, без български акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско производство.

При проверка на два частни адреса в Бяла Слатина, е установено неправомерно присъединяване към  ел. мрежа, с което са  създадени условия за непълно отчитане на употребената ел. енергия.

Същия ден в Козлодуй при аналогична операция са проверени два пазара и пет магазина. В магазин за цветя полицейските служители са намерели и иззели  10 кутии  цигари, без български акцизен бандерол. 
 
ОД на МВР Враца