61 годишен е с изгаряния, заради неправилно боравене с печка
61 годишен е с изгаряния, заради неправилно боравене с печка / netinfo

61-годишен мъж пострада при пожар в дома си в ломското село Сливата Огънят е нанесъл щети за 10000 лв. Причината за пожара е неправилно ползване на печка на твърдо гориво. На местопроизшествието са изпратени един противопожарен автомобил с 4-ма огнеборци от местната противопожарна служба. При гасенето са използвани 18 тона вода. Огънят е унищожил стопанско и битово обзавеждане и една постройка. Огнеборците са спасили намиращи се в съседство стопански постройки и 6 тона вода. 61-годишният И.К. е получил 10% изгаряния по тялото.

Още два инцидента са станали в Монтана през вчерашния ден. Единият е на бул. “Трети март” - късо съединение е причинило пожар в лек автомобил “Форд Фиеста”, с монтанска регистрация, собственост на 72-годишния П.В. от областния град. Унищожени са ел.инсталацията, въздушен филтър и част от двигателя на стойност 200 лв. Огнеборците са спасили автомобила от пълно изгаряне.

Около обяд, на ул. “Васил Левски” в Монтана, е изпратен противопожарен автомобил за оказване на техническа помощ на жител с инициали И.С. Поради високите температури поставен на терасата на жилището му флакон с боя се е самовзривил. При инцидента няма нанесени щети и пострадали хора.