/ Thinkstock/Getty Images
Състав на Врачанския окръжен съд, с председател Иван Маринов, осъди на пробация 31-годишен мъж за това, че на 18 април тази година в село Манастирище, Врачанска област, е направил опит да даде подкуп от 60 лева на четирима полицейски служители.

Водач се опита да подкупи пътни полицаи

Опитът е направен, за да не му бъде съставен акт, че управлява автомобил след употреба на алкохол, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като колата не е била регистрирана по надлежния ред.

За това престъпление, мъжът е осъден на задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години, с периодичност за явяване и подпис пред пробационен служител три пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от три години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 240 часа годишно за срок от две поредни години.

Пиян шофьор без книжка се опита да подкупи полицаи

Съдът зачита времето, през което той е бил с мярка за неотклонение "Задържане под стража", считано от 30 юли до 08 август, като един ден задържане се зачита за три дни "пробация".

На основание чл. 55, ал.3 НК съдът не налага предвиденото в закона по-леко наказание "глоба". Присъдата подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок пред Апелативен съд-София.