21 проекта утвърди Постоянната комисия по заетост Враца
21 проекта утвърди Постоянната комисия по заетост Враца / Областна администрация Враца

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Враца утвърди 21 проекта по Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" (за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държано и/или общинско участие) за 2013 г. те са на обща стойност 749 427.00 лв. за разкриване на 373 бр. работни места. Решението бе гласувано днес на заседание на комисията.


Проектите за Област Враца са класирани от Дирекция "Регионална служба по заетостта" - Монтана, тъй като дейностите в тях са в съответствие с регионалните приоритети, заложени в Актуализирания документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на Област Враца 2009 -2013 г.

По Националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" Агенция по заетостта - София, ежегодно разпределя средства от Държавния бюджет по области и по общини, в рамките на които следва да бъдат финансирани проектните предложения на кандидат-работодателите за съответната година. Средствата за област Враца са в размер на 751 861,00 лв..