/ Кирил Кирилов
"В община Видин избирателната активност към 12:00 часа е 20,23%". Това съобщи секретарят на ОИК-Видин Зорница Димитрашкова. Тя уточни, че от имащите право на глас 56 760 избиратели, към 12.00 ч. броят на гласувалите във всичките 127 секции на територията на община Видин е 11 483 души.

Един председател на секционна избирателна комисия във Видин не се е явил сутринта по здравословни причини и се е наложила смяна, след която секцията е започнала нормална работа.

От началото на изборния ден в ОИК-Видин е подадена една жалба, която комисията е оставила без уважение. Жалбата е свързана с предположение за некоректно изписване на думата „образец“, която закривала името на политическа партия.

Кандидатите за кмет на община Видин са десет, а 380 служители на МВР - полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари се грижат за реда, сигурността и безопасността на движение в област Видин.

В най-малката община от област Видин - Бойница избирателната активност е 18,07 процента към 10:00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Магдалена Иванова.

От имащите право на глас 841 избиратели, са гласували 152-ма. Най-много са гласувалите досега в избирателната секция разположена в село Бойница - 75 души. В община Бойница има шест избирателни секции, по една във всяко от населените места на общината.

Кандидатът за кмет на общината е един, а в останалите населени места няма да се избира кмет на кметство.