13-годишен разбил 3 автомата за кафе
13-годишен разбил 3 автомата за кафе / Дарик Враца

Полицията във Враца установи крадци от кафе-автомати в града. В хода на разследванията, след постъпили сигнали за кражби на 19 и 31 декември, 2 и 6 февруари, са установени 4-ма извършители.

Според последния сигнал постъпил в РУП-Враца, на 6-и февруари, за времето от 01:30 часа до 05.30 часа, неизвестно лице е  разбило автомат за кафе на ул." Доспат", след което откраднало  40 лева на монети. След ОИМ е установено, че извършителите са 16-годишно момиче и 13-годишно момче от Враца.

В хода на разследването е установено, че момчето е автор на още две подобни кражби. Едната е от 19 декември, когато успяло да разбие автомат за кафе на бул." Демокрация" и да открадне  150 лева на монети.

Другата е от 31 декември - от автомат за кафе на ул."Максим Горки"  момчето откраднало 40 лева. Невръстният крадец вече е познат на полицията заради други свои кражби.

След издирвателни мероприятия  за кражба на пари от автомат за кафе  в гр. Враца, ж.к. „Младост", извършена на 3 февруари  е установено, че извършители са К.Д./30г./ и М.И./24г./ от гр.Враца.