100 гребци акостираха във Видин
100 гребци акостираха във Видин / Община Видин

Около 100 участници в 61-ия международен гребен поход по река Дунав - ТИД 2016, слязоха на видинския бряг. Представителите на шест държави (Австрия, България, Германия, Румъния, Сърбия и Швейцария) се настаниха в палатков лагер край крепостта „Баба Вида“. Община Видин осигури всичко необходимо за престоя им, а кметът Огнян Ценков се срещна с тях.

„Радвам се, че Видин е сред градовете по поречието на Дунав, които избрахте и това лято, за да направите кратка почивка в своето дълго пътуване. Надявам се, че сте останали доволни от гостоприемството на Община Видин. Аз, както и моите колеги, сме убедени в големите възможности за развитие на туризма в Дунавския регион. Организирането на речната регата е един от примерите за това. Традиция, която има все повече привърженици и създава приятелства между хора от различни страни” – каза видинският кмет.

В знак на любезното домакинство на общината Огнян Ценков поднесе на ръководителите на групи от различните държави рекламни материали и сувенири. По традиция, гостите също връчиха подаръци на градоначалника. Огнян Ценков пожела на включилите се в гребния поход на всеки бряг да бъдат посрещани с отворени сърца и да приключат успешно незабравимото си плаване по река Дунав.

Ансамбълът за народни танци и песни „Дунав” представи специална програма за участниците в ТИД 2016, която беше приета с нестихващи аплодисменти.

От Лайънс клуб – Видин бяха осигурили вкусна рибена чорба и сувенири.