Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг, в района на "Северна промишлена зона", заради образувалите се километрични колони от тежкотоварни автомобили към "Дунав мост 2". Идеята е предложена на работна среща днес при областния управите Огнян Асенов във връзка с образуването на "опашки" от тежкотоварни автомобили по околовръстния път на Видин, в посока ГКПП "Дунав мост 2". Това съобщиха от областна администрация.

Какви са причините за километричните опашки на „Дунав мост 2“

Ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главната дирекция "Национална полиция" /ГДНП/. Целта е да бъде въведена организация на трафика на тежкотоварните автомобили в буферни зони в областите София, Враца и Монтана. От името на областния управител Огнян Асенов ще бъдат изпратени писма до областните управители на София-област, Враца и Монтана, както и до ГДНП.

Отново километрични опашки от тирове на „Дунав мост 2” при Видин (ВИДЕО)

В срещата днес участваха заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор "Пътна полиция", ГПУ-Видин, Областното пътно управление и Община Видин.
БТА